Johannes de Heer Koor

Zing mee in het Groot Nederlands Johannes de Heer Koor

Het succesvolle Groot Nederlands Johannes de Heer Koor krijgt een vervolg! In 2019 wordt opnieuw een landelijk projectkoor opgericht dat in acht regio’s repeteert. De vierde editie staat in het teken van "Groot is Uw trouw". Johannes de Heer heeft tal van prachtige liederen geschreven en gecomponeerd over dit thema dus het belooft weer een prachtig en inhoudsvol seizoen te worden.

Een landelijk koor dat op acht locaties zal repeteren
om uiteindelijk als groot samengesteld koor concerten
te geven in monumentale kerken. De uitgevoerde liederen en psalmen worden samengebracht op een CD.

Het project staat onder muzikale leiding van Wim en Wilbert Magré uit Elburg.

Het Groot Nederlands Johannes de Heer Koor repeteert en concerteert in de periode januari tot en met juni 2018

"Zingen maakt blij"

Mijn moeder zei vroeger altijd; je kunt wel samen zingen, maar niet tegelijk praten. Het was dan ook bijna vanzelfsprekend dat er bij ons thuis een harmonium stond waarbij altijd werd gezongen uit de bundel van Johannes de Heer zowel bekende als onbekende, want die werden dan gewoon ingestudeerd. Ook ging het hele gezin altijd naar de Maranatha-conferenties en werd het blad Zoeklicht gelezen.

Op 15-jarige leeftijd nam ik voor het eerst deel aan ons kerkkoor en later nog vele andere koren zoals gospelkoor, mannenkoor, maar meestal gemengde koren. Zingen maakt blij, is sociaal en geeft enorm veel voldoening. Ook draag je op deze bijzondere manier iets van het Evangelie uit.
Toen ik in januari 2016 een kleine advertentie in de EO-Visie zag van het op te richten Johannes de Heer Koor dacht ik, dat wil ik ook wel eens meemaken, zingen in zo’n machtig groot koor.

Maar dat werkt zeer ‘verslavend’, want als je hier aan begint dan kun je er eigenlijk niet meer mee stoppen, de repetities, de dirigenten, de concerten, de saamhorigheid, het is teveel om op te noemen en eigenlijk niet in woorden uit te drukken wat dit allemaal met je doet.Vorig jaar zijn we naar Parijs geweest en hebben daar in schitterende kerken mogen zingen en ook veel mooie belevenissen mogen meemaken, dit jaar gaan we naar Duitsland om in grote kerken te zingen en volgend jaar staat op de planning om naar Engeland te gaan.Met zo’n (koor)gezelschap op reis gaan dat is dan ook zo bijzonder, de reis met de bus, de gesprekken bij de maaltijden, de uitstapjes, maar vooral ook de concerten, in één woord geweldig.

De mensen die dit alles mogelijk maken komen in alle bescheidenheid alle lof toe; de organisatoren, de dirigenten, de vele muzikanten, het kinderkoor, de reisorganisatie, alles is zo geweldig tot in de puntjes verzorgd dat geen wanklank mogelijk is.

En dat we allemaal dit mogen doen tot eer van God en ook nog voor de goede doelen van Woord en Daad waar vele kinderen in de wereld baat bij hebben.

U bent dus gewaarschuwd, als je er aan begint is stoppen er niet meer bij !!

Siep Groen uit Apeldoorn

Brochure Johannes de Heer koor 2019

Oefenbestanden 2019

Oefenbestanden zijn eind december 2019 beschikbaar.

Deelname Groot Nederlands Johannes de Heer koor 2019

Kosten € 69,- per persoon (dit is exclusief de deelname aan de Scratchdag)

•    3 repetities o.l.v. Wim / Wilbert Magré in uw eigen regio
•    Vier prachtige concerten

Deelname Scratchdag (thema 'kerst) DV 14 december 2019

Kosten: € 35,- per persoon

Hiervoor ontvangt u:

•    's Middags repeteren o.l.v. Wim / Wilbert Magré
•    Muziekmap met Nederlandstalige kerstliederen uit de bundel van Johannes de Heer.
•    Oefenbestanden om thuis te oefenen
•    Kerstconcert met mooie muzikale omlijsting
•    Deelname aan een cd-opname

Voorwaarde scratchdag:
U kunt alleen mee doen, als u ook met het Groot Nederlands Johannes de Heer koor mee doet

Repeteren bij u in de buurt

Repeteer bij u in de buurt. De repetities zijn in de volgende acht plaatsen:

Veel gestelde vragen

Wanneer krijgen we de oefenbestanden?

De oefenbestanden kunt u online beluisteren vanaf eind december 2017, hierover ontvangt u een mail. U kunt tijdens de repetities ook een oefen-cd kopen.

Wanneer krijgen we het muziekboek

Het muziekboek ontvangt u tijdens de 1e repetitie.

Ik heb me opgegeven, maar wil me afmelden

Als u zich wilt afmelden kunt u dit doen door een mail te sturen naar administratie@johannesdeheerkoor.nl

U krijgt € 25,-. Wilt u daarom uw naam en bankrekeningnummer mailen. Bij bijzondere omstandigheden krijgt u het volledige bedrag terug, dit wordt bepaald door de organisatie.

Inzingtijden concerten en koorkleding tijdens concerten

Inzingtijden en informatie over de koorkleding staat in uw muziekboek.

Afmelden concerten

Mocht u een concert niet kunnen, dan kunt u zich ten zijner tijd afmelden via onze website. Hierover ontvangt u een mail.

Zangervaring

U hoeft geen zangervaring te hebben om lid te worden van het Groot Nederlands Johannes de Heer koor, iedereen is welkom, jong en oud!