• GJHkoor april 2019-35

Johannes de Heer Koor

Het Groot Nederlands Johannes de Heer Koor

Het Groot Nederlands Johannes de Heer Koor o.l.v. Wilbert Magré gaat in 2023 opnieuw van start... de 7e editie!

We vervolgen onze ‘reis’ op de vertrouwde wijze: met repetities op 9 locaties en concerten door heel Nederland. Het thema '75 jaar Israël - Bron van Hoop'.! Steeds weer horen we van koorleden dat de liederen van Johannes de Heer vertroosten en bemoedigen. Dat ze passen bij de kalme of juist woelige momenten van de levensreis. Vandaar dit thema! We kiezen liederen die passen bij de hoogte- en dieptepunten van het leven. Uit ervaring weten we dat koorleden die openhartig met elkaar delen. De warme onderlinge band en het betrokken meeleven met elkaar maakt ons koorproject dan ook uniek. Het is één van de redenen dat we ieder jaar een leden-stop bij 700 koorleden moeten toepassen.
 

"Zingen maakt blij"

Mijn moeder zei vroeger altijd; je kunt wel samen zingen, maar niet tegelijk praten. Het was dan ook bijna vanzelfsprekend dat er bij ons thuis een harmonium stond waarbij altijd werd gezongen uit de bundel van Johannes de Heer zowel bekende als onbekende, want die werden dan gewoon ingestudeerd. Ook ging het hele gezin altijd naar de Maranatha-conferenties en werd het blad Zoeklicht gelezen.

Op 15-jarige leeftijd nam ik voor het eerst deel aan ons kerkkoor en later nog vele andere koren zoals gospelkoor, mannenkoor, maar meestal gemengde koren. Zingen maakt blij, is sociaal en geeft enorm veel voldoening. Ook draag je op deze bijzondere manier iets van het Evangelie uit.
Toen ik in januari 2016 een kleine advertentie in de EO-Visie zag van het op te richten Johannes de Heer Koor dacht ik, dat wil ik ook wel eens meemaken, zingen in zo’n machtig groot koor.

Maar dat werkt zeer ‘verslavend’, want als je hier aan begint dan kun je er eigenlijk niet meer mee stoppen, de repetities, de dirigenten, de concerten, de saamhorigheid, het is teveel om op te noemen en eigenlijk niet in woorden uit te drukken wat dit allemaal met je doet.Vorig jaar zijn we naar Parijs geweest en hebben daar in schitterende kerken mogen zingen en ook veel mooie belevenissen mogen meemaken, dit jaar gaan we naar Duitsland om in grote kerken te zingen en volgend jaar staat op de planning om naar Engeland te gaan.Met zo’n (koor)gezelschap op reis gaan dat is dan ook zo bijzonder, de reis met de bus, de gesprekken bij de maaltijden, de uitstapjes, maar vooral ook de concerten, in één woord geweldig.

De mensen die dit alles mogelijk maken komen in alle bescheidenheid alle lof toe; de organisatoren, de dirigenten, de vele muzikanten, het kinderkoor, de reisorganisatie, alles is zo geweldig tot in de puntjes verzorgd dat geen wanklank mogelijk is.

En dat we allemaal dit mogen doen tot eer van God en ook nog voor de goede doelen van Woord en Daad waar vele kinderen in de wereld baat bij hebben.

U bent dus gewaarschuwd, als je er aan begint is stoppen er niet meer bij !!

Siep Groen uit Apeldoorn

Oefenbestanden 2019

Oefening baart kunst, beluister daarom veel de oefenbestanden en zing mee.

Informatie Joh. de Heer koor

Deelname Groot Nederlands Johannes de Heer koor 2020

Kosten € 69,- per persoon (dit is exclusief de deelname aan de Scratchdag)

Hiervoor ontvang je:

•    3 repetities o.l.v. Wilbert Magré in uw eigen regio
•    Muziekmap met Nederlandstalige Johannes de Heer liederen
•    Oefenbestanden om thuis alvast te oefenen
•    Vier prachtige concerten
•    Deelname aan een cd opname

Deelname Scratchdag (thema 'onderweg naar kerst) DV 12 december 2020

Kosten: € 35,- per persoon
 
Hiervoor ontvangt u:
 
•    's Middags repeteren o.l.v. Wilbert Magré
•    Muziekmap met Nederlandstalige kerstliederen uit de bundel van Johannes de Heer.
•    Oefenbestanden om thuis te oefenen
•    Kerstconcert met mooie muzikale omlijsting
•    Deelname aan een cd-opname

Voorwaarde scratchdag:
U kunt alleen mee doen, als u ook met het Groot Nederlands Johannes de Heer koor mee doet
 
 

Repeteren bij u in de buurt

Repeteer bij u in de buurt. De repetities zijn in de volgende acht plaatsen:

 

 

Veel gestelde vragen

Wanneer krijgen we de oefenbestanden?

De oefenbestanden kunt u online beluisteren vanaf eind december 2017, hierover ontvangt u een mail. U kunt tijdens de repetities ook een oefen-cd kopen.

Wanneer krijgen we het muziekboek

Het muziekboek ontvangt u tijdens de 1e repetitie.

Ik heb me opgegeven, maar wil me afmelden

Als u zich wilt afmelden kunt u dit doen door een mail te sturen naar administratie@johannesdeheerkoor.nl

U krijgt € 25,-. Wilt u daarom uw naam en bankrekeningnummer mailen. Bij bijzondere omstandigheden krijgt u het volledige bedrag terug, dit wordt bepaald door de organisatie.

Inzingtijden concerten en koorkleding tijdens concerten

Inzingtijden en informatie over de koorkleding staat in uw muziekboek.

Afmelden concerten

Mocht u een concert niet kunnen, dan kunt u zich ten zijner tijd afmelden via onze website. Hierover ontvangt u een mail.

Zangervaring

U hoeft geen zangervaring te hebben om lid te worden van het Groot Nederlands Johannes de Heer koor, iedereen is welkom, jong en oud!
 

Brochure Johannes de Heer koor 2020