Waarom meezingen?

Het Groot Nederlands Johannes de Heer koor bestaat sinds 2016. In 2016 was het 150 jaar geleden dat Johannes de Heer geboren werd, dit bijzondere moment was de aanleiding van de oprichting van het Groot Nederlands Johannes de Heer koor.

Op deze pagina laten we een aantal koorleden aan het woord en leest u wat het Groot Nederlands Johannes de Heer koor zo bijzonder maakt.

"Fantastisch koor"

Als kind werden er bij ons thuis elke Zondag de liederen van Johannus de Heer gezongen , dus het zingen is er bij ons thuis met de paplepel ingegoten.

Ik heb zelf op twee koren gezongen ,maar door mijn drukke werk als Visboer heb ik helaas niet zooveel tijd om wekelijks de repetities te bezoeken.

In 2016 heb ik voor het eerst mee gezongen met het Johannus de Heer koor, Elk concert en elk optreden geniet ik met volle teugen om met 700 andere enthousiaste andere zangers en zangeressen de naam van onze HEERE groot te maken. Met Wim en Wilbert Margre is dit elke keer een geweldige ervaring.

Dit jaar hoop ik voor de derde keer mee te doe , en ik hoop dat er nog vele jaren mogen volgen. Vanuit Urk wens ik Wim en Wilbert en het bestuur Gods onmisbare zegen toe voor het nieuwe zangseizoen 2018.

Groeten Jurie Noorloos uit Urk.

"hartverwarmend om te doen"

Ook in 2018 hoop ik weer mee te doen met het Groot Nederlands JdH koor. In 2016 heb ik me opgegeven omdat het me leuk leek. Ik hou van zingen maar heb de tijd niet voor iedere week koor repetities
een project koor is daarom voor mij ideaal. JdH liederen ken ik van vroeger thuis, mijn moeder (vooral ) zong ze graag en veel. Zelf vind ik ze ook erg mooi. De teksten zijn zo prachtig en troostvol, soms sta ik zelf te zingen met tranen in mijn ogen. Wim en Wilbert ken ik goed, ik zong al vaker met hen mee in een projectkoor. En hun plezier in muziek maken vind ik super om te zien en om in te delen!

Ik heb me aangemeld, samen met mijn dochter, zus en vriendin. Niet wetend dat het verslavend zou werken. In 2017 heb ik ook meegezongen. De sfeer is ronduit geweldig. Met zoveel mensen zingen is een uitdaging op zich, maar ook hartverwarmend om te doen. Bijzonder dat in heel Nederland blijkbaar nog zoveel mensen zijn die deze liederen graag zingen. Want er zijn niet alleen ontzettend veel koorleden, ook luisteraars zijn er iedere keer weer veel! Iedereen die van zingen houdt, kan ik aanbevelen om mee te doen.

Dus geef je op!

Ans van de Hoef, Veenendaal

"De repetities zijn gezellig"

Het meezingen bij het Johannes de Heer koor: Ik zit er vanaf de eerste keer al bij. Ik hou van zingen en dit leek me een mooie ervaring. De repetities zijn gezellig en je bouwt snel een band met iedereen op. Ook is het een uitdaging omdat je maar drie repetitie hebt en dat je het dan al moet kunnen (je krijgt wel oefenfragmenten voor thuis). De uitvoeringen zijn erg mooi met zo'n grote groep. Je zingt een uur in en dan heb je een uur voor jezelf voordat het concert begint. Ik vond het ook mooi om vaak te eindigen met de ''Lichtstad'', dit stond lang niet altijd in het programma en zelfs de luisteraars zongen mee.

Ik zie met verlangen uit naar seizoen 3.

Indrukwekkend!

Zingen is voor mij altijd al een passie geweest, maar door drukte, lukte het mij niet meer om dit wekelijks te doen.  Wat ik erg jammer vond.

Ik hoorde toen van het project Johannes de Heer koor, en heb mij daar in 2017  bij mogen aansluiten. Wim en Wilbert Magré, weten op een leuke maar ongedwongen manier dit koor te begeleiden.

Het is prachtig om te doen. Samen 't evangelie uitbrengen d.m.v. van prachtige liederen van Johannes de Heer. Liederen met rijke inhoud in prachtige kerken en gebouwen. Is gewoon indrukwekkend!

Het  mooiste aan dit koor,  vind ik dat de kerkmuren wegvallen! Een ervaring die ik niet graag zal missen, en die ik iedereen kan aanbevelen.

Daarom hoop ik in 2018 opnieuw weer te mogen meezingen  in dit mooie koor.

Lijkt u het ook mooi, meld u dan ook aan!

Ik hoop u graag te ontmoeten!

Vriendelijke groet,  Claudia Korenberg

"een geweldige ervaring!"

Meezingen met het Johannes de Heer koor: een geweldige ervaring!
De afgelopen 2 jaar hebben we als koor veel mooie liederen ten gehore mogen brengen. Liederen met een rijke inhoud, waarin de oproep tot het komen tot Christus en het leven met Hem centraal staat.
Het is heel bijzonder om samen met zoveel mensen deze boodschap zingend over te dragen.
De sfeer onderling is erg goed. Dit komt mede door Wim en Wilbert Magré die als organist en dirigent op zeer enthousiaste wijze leiding geven aan ons koor.

Ik zie er naar uit om in 2018 D.V. weer mee te zingen.
Enthousiast geworden? Meld u aan en zing ook mee!
Tot volgend jaar!

Berdien van Grol