Over de repetities

Altijd al eens willen ervaren hoe het is om te zingen in een groot koor? Zing mee met het Groot Nederlands Johannes de Heer koor! De repetities vinden plaats op 8 verschillende locaties. Op elke locatie wordt er drie keer gerepeteerd. Uiteindelijk volgen vier prachtige concertavonden waarbij koorleden van alle locaties een groot samengesteld koor vormen.

Het repertoire -dat volledig bestaat uit Johannes de Heer liederen- kan voordat de repetities van start gaan al worden ingestudeerd door middel van online oefenbestanden. Tijdens de eerste repetitie is er aandacht voor de afzonderlijke partijen om er zeker van te zijn dat een ieder zijn of haar partij goed meezingt. Van achter de piano weet de dirigent vervolgens de vier stemgroepen tot een mooi geheel te laten klinken.

Naast serieus repeteren is er ook ruimte voor gezelligheid. Deze combinatie zorgt voor een ontspannen sfeer. In de pauze is er voldoende gelegenheid voor ontmoeting en een praatje met andere koorleden, onder het genot van een kopje koffie of thee.

Tijdens de derde repetitie worden de puntjes op de i gezet. De dirigent geeft nog wat laatste opmerkingen en aanwijzingen en dan zit het er al weer op. We zijn klaar voor de concerten!

 

 

Repeteren bij u in de buurt

Repeteer bij u in de buurt. De repetities zijn in de volgende acht plaatsen:

 

 

Repetities in beeld...

"De sfeer onderling is erg goed"

Koorlid aan het woord:

Meezingen met het Johannes de Heer koor: een geweldige ervaring!
De afgelopen 2 jaar hebben we als koor veel mooie liederen ten gehore mogen brengen. Liederen met een rijke inhoud, waarin de oproep tot het komen tot Christus en het leven met Hem centraal staat.
Het is heel bijzonder om samen met zoveel mensen deze boodschap zingend over te dragen.

De sfeer onderling is erg goed. Dit komt mede door Wilbert Magré die als organist en dirigent op zeer enthousiaste wijze leiding geven aan ons koor.

Ik zie er naar uit om in 2020 D.V. weer mee te zingen.
Enthousiast geworden? Meld u aan en zing ook mee!
Tot volgend jaar!