Van jubileumproject tot jaarlijkse traditie

Het Groot Nederlands Johannes de Heer Koor is in 2016 opgericht als projectkoor. Dit om de 150e geboortedag van Johannes de Heer te gedenken. Het project voorzag in een grote behoefte: liefst 600 zangers en zangeressen bezochten de repetities op acht locaties in Nederland. Vervolgens is een aantal concerten gegeven in monumentale kerken. Daarbij was de opbrengst voor het goede doel: de stichting Woord & Daad!

Na het slotconcert bleek dat deelnemers graag een vervolg wilden en daarom is in 2017 een tweede editie gehouden. Voor 2020 staat de 5e editie gepland en zo is het eenmalige projectkoor een jaarlijkse traditie geworden. Steeds onder leiding van de bevlogen dirigent Wilbert Magré.

Wat deelnemers zo aantrekt in het koor? Om te beginnen de liederen van Johannes de Heer. Die vertolken een prachtige en diepe Bijbelse boodschap. Voor oudere zangers en zangeressen laat het de muziek uit hun jeugd herleven, voor jonge koorleden is het een verrassende kennismaking met deze tijdloze, geestelijke muziek. Ook de positieve onderlinge sfeer (waarbij kerkmuren volledig ontbreken) draagt bij aan de waarde van dit projectkoor. Repetities worden zeer trouw bezocht en deelnemers leven bij lief en leed warm met elkaar mee.

 

"De sfeer onderling is erg goed"

Koorlid aan het woord:

Meezingen met het Johannes de Heer koor: een geweldige ervaring! De afgelopen jaren hebben we als koor veel mooie liederen ten gehore mogen brengen. Liederen met een rijke inhoud, waarin de oproep tot het komen tot Christus en het leven met Hem centraal staat. Het is heel bijzonder om samen met zoveel mensen deze boodschap zingend over te dragen.

De sfeer onderling is erg goed. Dit komt mede door Wilbert Magré die als dirigent op zeer enthousiaste wijze leiding geven aan ons koor. Ik zie er naar uit om in 2024 D.V. weer mee te zingen. Enthousiast geworden? Meld u aan en zing ook mee! Tot volgend jaar!